X

North America


Hello! We see you're visiting from the US / Canada. We'd love to keep you updated on our latest news and launches. Sign up to our newsletter below.

Osti and Veck
Image
Barking Riverside

Wilds Ecology Centre


Barking Riverside, London


Multi-purpose community, ecology and events space

9,000 sq.ft

About

The Wilds Ecology Centre is a stunning multi-purpose community, ecology, and events space, located at Barking Riverside, London. With 2 floors, 9000sqft of space and beautiful architecture, the building was designed using sustainable building techniques as part of the Barking Riverside multi-use regeneration project.

Collaborating with Rhino Interiors, a UK-leading interior office design company, Frövi was delighted to support the brief of producing a post-covid multi-use space that included an entrance area with café combined with flexible and agile workspaces throughout the building. With a BREEAM rating of excellent, it was also a key consideration that sustainable furniture choices and fit out options were maximised and biophilic, flexible, recyclable, and sustainable materials formed a major part of the final design.

Working alongside Rhino Interiors we identified a range of indoor and outdoor furniture solutions that would perfectly enhance the experience of the centre, whilst ensuring the spaces remained flexible and multi-use.

Indoors, a combination of our exclusive Relic Table on Castors, Veck Stools and Ora Chairs help to create a multi-purpose space that combines comfort, flexibility and practicality that perfectly resonates with the theme of the building.

With placing several Scandi Chairs in a key area of the centre, this successfully supported the brief of creating a comfortable and welcoming multi-use space that would promote conversation amongst the centre’s users. The simple, clean lines of Scandinavian design are reflected in the sleek wooden legs and frame of the Scandi Chair, whilst being understated enough to design to blend in perfectly, allowing the stunning ecological backdrop take centre stage.

Maximising an outside space was vitally important to this brief and by choosing to install the Osti Table into the centre’s courtyard, we were able to provide a space for collaborative working and bring people together socially outdoors. The Osti Table is hard wearing, UV and weather resistant, and comes with the unique ability to fix to the floor with specialised floor fixing brackets, making it the perfect solution to attract users of the centre into the fresh air to work, socialise or simply appreciate the exquisite surroundings.

With sustainability and eco-friendliness at the heart of this refurbishment, Frövi was extremely excited to be a considerable part of the project. We believe that to safeguard the environment for future generations, we all have a responsibility to make design choices that are more sustainable.

At Frövi, we have taken a more considered approach to the materials we use in our products, so that you can be assured that you are making more sustainable choices for your workplace design. To find out more about how sustainability is at the heart of everything we do, read our exclusive sustainability blog here.

The End Result
  • Gallery Image
  • Gallery Image
  • Gallery Image
  • Gallery Image
  • Gallery Image
    Products Featured
    Ora Chair
    Ora Chair
    Image
    Osti
    Scandi Chair
    Scandi Chair
    Relic
    Relic
    Veck-Indoor-thumb
    Veck
    Frövi Certifications
    Image
    Image
    Image
    FSC®-certified products are available upon request
    Image
    Image
    Want to find out more?
    Send us an enquiry by entering your details here
    Please let us know what products or other subjects you would like our sales team to help you with further.